Η πηγή έμπνευσης

0
24
Παιχνίδι έμπευσης
Παιχνίδι έμπευσης

Η πηγή έμπνευσης

Συναισθήματα, … κάτι σαν τα βασικά χρώματα: έξι και μετά το χάος!

Μ’αυτό θελήσαμε να ξεκινήσουμε την συνάντηση μας στρογγυλής τραπέζης. Να διαπιστώσουν ακόμα μια φορά οι μαθητές μας την πληθώρα συναισθημάτων που γίνονται ενίοτε πηγή έμπνευσης.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν διπλός: συναισθηματικός και ψυχοκινητικός. Οι μαθητές έπρεπε να έρθουν σε γνωριμία με το πλήθος συναισθημάτων από την μια, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους από την πρώτη μας συνάντηση και από την άλλη, να αντιληφθούν ότι ο συγγραφέας έχει κάποια πηγή έμπνευσης, βασιζόμενος στην παρατήρηση του ευρύτερου περιβάλλοντος του.

Μετά την περιγραφή λοιπόν των συναισθημάτων τους, σειρά είχε το παιχνίδι! Βάλαμε στο τραπέζι πλήθος στοιχείων που μπορούσαν να πουν πολλά για την … Μαρία.

Ένας ένας οι μαθητές παίρνοντας το μπαλάκι ο ένας από τον άλλο χρειάστηκαν να περιγράψουν τα αντικείμενα της μυστηριώδους τσάντας που βρέθηκε παρατημένη έξω από την πόρτα ενός νεαρού κοριτσιού, της Μαρίας και να εξάγουν συμπεράσματα.

Η Μαρία θα γίνει η κεντρική ηρωίδα ενός σύντομου διηγήματος που τα μέλη της ομάδας καλούνται να γράψουν.

Έχουν το χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας, μέχρι την επόμενη συνάντηση. Όλα τα στοιχεία που τους δόθηκαν θα πρέπει να γίνουν η πηγή έμπνευσης τους για το προφίλ, τα όνειρα, τα σχέδια του νεαρού κοριτσιού καθώς και τα περιστατικά που θα συμβούν.

Ως τότε γεια σας και να προσέχετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ