Η Αθηνά προτείνει Ευγένιο Τριβιζά

0
50
Η Αθηνά προτείνει Ευγένιο Τριβιζά
Το σεντούκι με τις 5 κλειδαριές

Η Αθηνά προτείνει Ευγένιο Τριβιζά 

Η μαθήτρια του Β1, Αθηνά Κοτσόκολου, διάβασε Ευγένιο Τριβιζά. Προτείνει το …

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ

Ένας λόρδος, ο Εδουάρδος Φιλιμπούστερ αποφασίζει να κάνει τη διαθήκη του και αφήνει το θησαυρό του στον Τιμοθέο Πέπερμιντ, έναν καθηγητή και κουρδιστή πιάνων.

Για να γίνει όμως ο θησαυρός δικός του πρέπει να λύσει μία σειρά από γρίφους οι οποίοι κρύβουν και καθένα από τα κλειδιά.

Έτσι ξεκινάει μία περιπέτεια για τον Τιμοθέο που θα τον βάλει σε κίνδυνο αρκετές φορές. Τελικά ο Τιμοθέος αφού κατάφερε να λύσει τους γρίφους και να βρει τα πέντε κλειδιά ανακαλύπτει ότι ο θησαυρός είναι?

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ( Ευγένιο Τριβιζά)

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ(Reading), όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια.

Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά.

Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το “Νησί των πυροτεχνημάτων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ