Τρίτη, Ιανουάριος 23, 2018

Τμήματα με μειωμένο ωράριο λειτουργίας την Τετάρτη 24/01/2018

0
Καλή Σχολική Χρονιά

Ενημερώνουμε  τους γονείς και ηλεκτρονικά (έχει ήδη ανακοινωθεί στους μαθητές, με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους γονείς τους) πως τα τμήματα Α1 και Γ1 θα έχουν τρίωρη λειτουργία, το τμήμα Γ3 τετράωρη ενώ τα τμήματα Α2,Α3,Α4 και Β2 πεντάωρη λειτουργία, λόγω προγραμματισμένης απουσίας συναδέλφων την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το 2ο βραβείο για τη Δράση «Τα ευέλικτα καπάκια»

0
Το 2ο βραβείο για τη Δράση
Το 2ο βραβείο για τη Δράση " Τα ευέλικτα καπάκια"

Το 2ο βραβείο για τη Δράση » Τα ευέλικτα καπάκια»

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο για την δυνατή συμμετοχή του στη Δράση » Τα ευέλικτα καπάκια» με τη συγκέντρωση 220 κιλών πλαστικών πωμάτων. Η απονομή έλαβε χώρα σε ειδική εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη τις 16 Ιανουαρίου 2018.

Η Δράση είχε σαν στόχο την υποστήριξη των σχολείων της Ειδικής Αγωγής, μέσα από τη συλλογή πλαστικών πωμάτων και προώθηση για ανακύκλωση. Οργανώθηκε από τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Εθελοντική Ομάδα Gefyristas και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.Ο.Μ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Τμήματα με πεντάωρη λειτουργία την Τετάρτη 10/01/2018

0
Καλή σχολική χρονιά
Καλή σχολική χρονιά

Ενημερώνουμε και ηλεκτρονικά τους γονείς (έχει ήδη ανακοινωθεί στους μαθητές/μαθήτριες με την υποχρέωση να το γνωστοποιήσουν στους γονείς τους) πως τα τμήματα Α3, Β2, Γ2 και Γ4 θα έχουν πεντάωρη λειτουργία  την Τετάρτη 10/01/2018, λόγω προγραμματισμένης απουσίας συναδέλφου.

Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης μαθητών έναντι ιλαράς-Επείγον

0
Οδηγίες για την εποχική γρίπη

Προκειμένου να αξιολογηθεί η εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών έναντι της ιλαράς, από τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, παρακαλούμε τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους να καταθέσουν άμεσα στο σχολείο φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας των μαθητών (τη σελίδα με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή και το δισέλιδο στο οποίο αποτυπώνονται οι εμβολιασμοί του μαθητή)

Ευχές για καλές γιορτές

0

Ευχές για καλές γιορτές

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Οβρυάς εύχονται σε γονείς και μαθητές Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!

Το dislike της Ευανθίας

0

Το dislike της Ευανθίας

Τα Γκράφιτι κι εγώ

Γράφει η Ευανθία Γραβάνη, Γ’ τάξη, 2017

 

Γκράφιτι… είναι να μουτζουρώνεις έναν τοίχο προκειμένου να διασκεδάσεις εσύ και η παρέα σου; Γκράφιτι είναι να γράψεις στιχάκια αγάπης και μετά να τα ανεβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να δείξεις την αγάπη σου στους άλλους; Για μένα τουλάχιστον σίγουρα όχι και ίσως και για πολλούς από σας!

Ζούμε σε μια εποχή που, όπου κι αν σταθείς, θα αντικρίσεις ζωγραφισμένους τοίχους σε κτίρια, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιδιωτικές περιουσίες. Αυτό το έχουμε από καιρό ονομάσει τρόπο έκφρασης. Όμως τι πραγματικά εκφράζουμε με αυτό τον τρόπο;

Ας είμαστε ειλικρινείς! Προσωπικά, αυτό που εισπράττω αντικρίζοντας αυτού του είδους την «τέχνη» στον κοινωνικό μου περιβάλλον, τους δρόμους που διασχίζω, τα κτήρια που περνώ, είναι η αδιαφορία απέναντι στους κανόνες, η ασέβεια απέναντι στους συνανθρώπους μας, η έλλειψη πολιτισμού. Ναι, κυρίως αυτό το τελευταίο, η έλλειψη ενός βασικού συστατικού που μας κάνει να λεγόμαστε άνθρωποι με παιδεία, άνθρωποι πολιτισμένοι…

Εσείς τι λέτε; Πώς νιώθετε γι αυτό;

 

Συγχαρητήριο μήνυμα

0

Ως διευθυντής του σχολείου, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Τους εκπαιδευτικούς που ασχολήθηκαν με το χριστουγεννιάτικο παζάρι (συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για τους μαθητές του σχολείου και πουλήθηκαν  όλα τα δώρα της UNICEF για την ενίσχυση του έργου της για τα παιδιά όλου του κόσμου). Την χορευτική ομάδα των μαθητριών μας που μας εντυπωσίασαν με τις υπέροχες χορογραφίες τους. Τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Και τέλος τους μαθητές της θεατρικής παράστασης που μαζί με την υποδιευθύντρια κ. Μαντζουράνη μου έδωσαν την ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσω μαζί τους σε μια πραγματικά πολύ όμορφη στιγμή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Οι μαθητές μας μοιράζουν χαμόγελα!

0

Πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στη δράση του Make a Wish!

Πρόσκληση στην χριστουγεννιάτικη παράσταση την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

0

Σας προσκαλούμε στην γιορτινή παράσταση του σχολείου μας, που ετοίμασε η υποδιευθύντρια Μαντζουράνη Σταματία την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.45. Οι μαθητές/μαθήτριες θα αναχωρήσουν περί την 12.30.

Σας περιμένουμε όλους

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

0

Χριστουγεννιάτικο παζάρι 

Σας προσκαλούμε στο χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές και γλυκά που θα γίνει όπως  κάθε χρόνο εδώ, στο ισόγειο του σχολείου μας, και θα λειτουργήσει την Πέμπτη 21/12/ 2017 το απόγευμα 6 με 9.

Ελάτε να τιμήσουμε και να στηρίξουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες των μαθητών και μαθητριών που με την επίβλεψη της κ. Ελένης Ρίζου και της κ. Αραπάκου Δώρας και συναδέλφων τους  δημιούργησαν ποικίλες κατασκευές, δίνοντας ένα χριστουγεννιάτικο τόνο αυτές τις μέρες στην κοινότητα μας.

Θα έχετε την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσετε ένα μικρό χορευτικό πρόγραμμα συντονισμένο από τους ίδιους τους μαθητές!

 

 

Τα Χριστουγεννιάτικα Δώρα της UNICEF στο σχολείο μας

0

Το σχολείο μας για πρώτη φορά φέτος με πρωτοβουλία της κας Σκοτσιμάρα Λουκίας, στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού θα εκθέσει και δώρα- προιόντα της unicef. Τα έσοδα από την πώληση τους θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της unicef για τα παιδιά όλου του κόσμου. Όσο κι αν γκρινιάζουμε και υποφέρουμε για την οικονομική κρίση στην χώρα μας, υπάρχουν παιδιά σε άλλες χώρες με προβλήματα που δεν έχουμε καν φανταστεί, υποσιτιζόμενα, χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό, χωρίς στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση, εγκλωβισμένα σε εμπόλεμες ζώνες. Αξίζουν την βοήθειά μας.

Τμήματα με μειωμένο ωράριο λειτουργίας την Πέμπτη 21/12/17

0
Καλή σχολική χρονιά
Καλή σχολική χρονιά

Ενημερώνουμε και ηλεκτρονικά τους γονείς (έχει ήδη ανακοινωθεί στους μαθητές/μαθήτριες με την υποχρέωση να το γνωστοποιήσουν στους γονείς τους) πως τα τμήματα Α4, Γ2 και Γ3 θα έχουν πεντάωρη λειτουργία  την Πέμπτη 21/12/2017, λόγω προγραμματισμένης απουσίας συναδέλφων.