Δευτέρα, Οκτώβριος 23, 2017

Ενισχυτική Διδασκαλία, αιτήσεις έως 27/10/2017

0
Ενισχυτική διδασκαλία

Φέτος αναμένεται να λειτουργήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα παρακάτω μαθήματα:Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.Η παρακάτω υπεύθυνη δήλωση-αίτηση των γονέων-κηδεμόνων, πρέπει να υποβληθεί στο σχολείο έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο πρώτος μας περίπατος: Daluz

0
Ο πρώτος μας περίπατος
Ο πρώτος μας περίπατος Daluz

Ο πρώτος μας περίπατος: Daluz

Την ημέρα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 διαλέξαμε για τον πρώτο μας περίπατο φέτος με προορισμό το γειτονικό γήπεδο Daluz.

 

Διεθνής ημέρα μείωσης των φυσικών καταστροφών-Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας

0

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Καθιερώθηκε μετά από πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση μιας παγκόσμιας κουλτούρας ευαισθητοποίησης των κινδύνων και μείωσης των καταστροφών. 

Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη στο σχολείο μας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, άσκηση σεισμικής ετοιμότητας, ακολουθώντας το σχέδιο του ΟΑΣΠ για τις σχολικές μονάδες και ακολούθησε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της άσκησης από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2017-18

0
Οδηγίες για την εποχική γρίπη

Δείτε παρακάτω οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχιακής γρίπης

Παρέλαση του σχολείου

0
Παρέλαση του σχολείου
Παρέλαση του σχολείου

Παρέλαση του σχολείου

Το Γυμνάσιό μας κληρώθηκε φέτος να συμμετάσχει στη μαθητική παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η στολή θα περιλαμβάνει λευκό πουκάμισο και για μεν τα αγόρια μαύρο παντελόνι για δε τα κορίτσια μαύρη φούστα.

Υποδοχή Γονέων και Κηδεμόνων

0
Υποδοχή Γονέων και Κηδεμόνων
Υποδοχή Γονέων και Κηδεμόνων

Υποδοχή Γονέων και Κηδεμόνων

Στην αίθουσα εκδηλώσεων, την Τετάρτη, 4/10/2017, υποδεχθήκαμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των τριών τάξεων. Οι γονείς ενημερώθηκαν  για τις αλλαγές του Γυμνασίου και τον κανονισμό του σχολείου μας από τον Διευθυντή αλλά και για την έως τώρα φοίτηση των παιδιών τους από τους διδάσκοντες. Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν προβληματισμοί για ειδικότερα θέματα.

Υπεύθυνοι τμημάτων

0

Για να δείτε τους υπεύθυνους τμημάτων σχολικού έτους 2017-18 δείτε τον παρακάτω πίνακα

Πλάσμα: Η τέταρτη κατάσταση της ύλης

0

Συνήθως με τον όρο φυσικές καταστάσεις εννοούμε την στερεή, την υγρή και την αέρια. Όμως ο ηλιακός άνεμος, το σέλας και οι κεραυνοί αποτελούνται από πλάσμα, που αποτελεί και το 99,9% της ύλης στο σύμπαν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στοιχεία για το πλάσμα και κάποιες από τις χρήσεις του (κάντε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων δίπλα από αυτό του ήχου και στο captions επιλέξτε greek για υπότιτλους)

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αθλούμαι χαρά-ΖΩ το μέλλον!

Λειτουργία ομάδων γονέων 2017-18

0

Λειτουργία ομάδων γονέων 2017-18

Το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της Π.Ε. Αχαΐας θα λειτουργήσει ομάδες γονέων με ειδικούς επιστήμονες.

Οι ομάδες απευθύνονται σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, διαρκούν 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα υλοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:00-19:30 (απογευματινές ομάδες) και κάθε Τρίτη 9:30-11:30 (πρωινές ομάδες) στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών 35).

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων 04/10/2017

0
Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων 04/10/2017

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων 04/10/2017

Προσκαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών μας την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30μμ σε συνάντηση στο χώρο του σχολείου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Αναμένουμε την μαζική σας προσέλευση και κυρίως την ουσιαστική σας παρουσία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Η ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Υποδοχή της Α’ Γυμνασίου

0
ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ 2017 18
ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ 2017 18

Υποδοχή της Α’ Γυμνασίου

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τις δυο τελευταίες ώρες του σχολικού ωραρίου- 5η και 6η ώρα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου εκδήλωση υποδοχής τους. Παρουσία των διδασκόντων εκείνων των ωρών, ο Διευθυντής, κ. Χρήστος Θεοδώρου και η υποδιευθύντρια, κ. Σταματία Μαντζουράνη, χαιρέτησαν και επίσημα τους μαθητές ευχόμενοι την καλή τους πρόοδο και επιμένοντας σε εκείνα τα γενικά σημεία που ορίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός, κ. Ασημίνα Σελιμά, ανέδειξε όλες εκείνες τις συμπεριφορές που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους νέους μαθητές στο δύσκολο έργο της σχολικής τους ζωής. Βήμα βήμα έγινε σαφής ο σχολικός κανονισμός με πολύ ξεκάθαρες συμπεριφορές εντός και εκτός τάξης, από την είσοδο του μαθητή το πρωί στο σχολείο και την στάση του στον προαύλιο χώρο ως την παραμονή του στην αίθουσα.

Στη συνέχεια οι μαθητές απόλαυσαν γλυκίσματα και αναψυκτικό που φρόντισε η ομάδα υποδοχής!