Τετάρτη, Μάιος 23, 2018

Πρόσκληση στην 4η μαθητική χορωδιακή συνάντηση

0

Σας προσκαλούμε στην 4η μαθητική χορωδιακή συνάντηση που γίνεται με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για το Χαμόγελο του Παιδιού την Τρίτη 22/05/2018 στο θέατρο Royal στην Ακτή Δυμαίων.  Εκεί μεταξύ άλλων θα απολαύσετε και την χορωδία του γυμνασίου μας υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας, κυρίας Πολυμενακου Αικατερίνης. Η εμφάνιση της δικής μας χορωδίας θα γίνει μεταξύ 8 και 10 το βράδυ.

Διακρίσεις για το σχολείο μας

0

Διακρίσεις για το σχολείο μας

Τη φετινή χρονιά αναδείχτηκαν δύο μαθήτριές μας στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης.

Η μαθήτρια της Α’ τάξης Αγγελοπούλου Αριστέα κατέκτησε το 2ο βραβείο Διηγήματος Πανελληνίως με το διήγημά της με τίτλο Ένα άλμα για την επιτυχία, ενώ η Αναστασία Θεοδωροπούλου, μαθήτρια της Γ’ τάξης διακρίθηκε με έπαινο για το έργο της Αγαπητό μου ημερολόγιο. Και οι δύο συμμετοχές εστίασαν στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Το σχολείο τις συγχαίρει και τους εύχεται πάντα προόδους και διακρίσεις σε μια πορεία με ήθος!

 

 

Οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

0

Ενημερωθείτε  για τον τρόπο υποβολής της δήλωσης για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στο παρακάτω έγγραφο

Πρόγραμμα λειτουργίας για την Πέμπτη 24/05/2018

0

Ενημερώνουμε και ηλεκτρονικά τους γονείς (έχει ήδη ανακοινωθεί στους μαθητές με την υποχρέωση να τους το γνωστοποιήσουν), πως στις 24/05/2018 λόγω απουσίας συναδέλφων  οι μαθητές τωνΑ3,Α4, Γ1 Γ2θα έχουν πέντε ώρες μάθημα.

GRAND PRIX Φυσικών Επιστημών 2018

0
Αγώνες Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πολιτισμού «GRAND PRIX των Φυσικών Επιστημών 2018

 GRAND PRIX Φυσικών Επιστημών 2018

Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού «GRAND PRIX των Φυσικών Επιστημών 2018». Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην Τεχνολογία και την άρρηκτη σχέση της με την επιστήμη.Οι ενδοσχολικοί αγώνες έγιναν με επιτυχία την Δευτέρα, 2 Μαϊου, υπό την επίβλεψη της κ. Ρίζου Ελένης και Μιχαήλας Κουνάδη. Η νικήτρια ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο μας στους τελικούς, αποτελείτο από τους μαθητές:

  1. Ράπτης Νίκος, Γ2

2. Τσεκούρας Παναγιώτης, Γ2

3. Μπαλασόπουλος Χρυσοβαλάντης, Γ4

GRAND PRIX Φυσικών Επιστημών 2018

Πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

0

Πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Η γνωριμία των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού με το μελλοντικό τους γυμνάσιο έχει γίνει πια θεσμός και από την Πέμπτη, 3 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Μαΐου το σχολείο υποδέχεται τα Δημοτικά της περιοχής. Η υπεύθυνη του προγράμματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κ. Μαντζουράνη Σταματία, παρουσίασε στους μαθητές του 2ου Δ.Σ. Οβρυάς και της Καλλιθέας τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου, μαζί με τον Διευθυντή τους ξενάγησαν στο χώρο, οι μαθητές παρακολούθησαν κάποια μαθήματα και φυσικά η φιλοξενία τελείωσε με το καθιερωμένο κέρασμα στους μικρούς καλεσμένους. Τη Δευτέρα το Γυμνάσιο θα φιλοξενήσει τους μαθητές της έκτης του 1ου Δημοτικού Οβρυάς.

Καλώς να ορίσουν!

Οι μαθητές μας στον ραδιοφωνικό σταθμό up fm

0

Το  Σάββατο 5/5/2018 3-4 μ.μ., οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Φαγητό, νερό, σχολεία, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά», με υπεύθυνη την κ. Σκοτσιμάρα Λουκία ΠΕ03 θα συμμετάσχουν στην εκπομπή Schooltraxx .

Η Schooltraxx είναι εκπομπή μαθητικού ραδιοφώνου της δημιουργικής ομάδας RadioActive του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών.

Με καλή μουσική, νέα από το χώρο του σχολείου και όχι μόνο.

Εκπέμπει στον Up fm Πάτρας που είναι ο σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών, στα 90,4 MHz. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή είτε συντονίζοντας στο ραδιόφωνο ή  και διαδικτυακά στη διεύθυνση http://upfm.upatras.gr

Διατροφή και ποιότητα ζωής

0

Διατροφή και ποιότητα ζωής

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου μετά από εισήγηση της κ. Κυριακοπούλου Σταυρούλας, εκπαιδευτικού Οικιακής Οικονομίας, ενημερώθηκαν στα θέματα Διατροφής και ποιότητας ζωής από την κ. Κολυπέρα, του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας.

 

Πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγή της υγείας από το «Καλλίπολις»

0

 

Πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγή της υγείας από το «Καλλίπολις»

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Boys and girls plus», το οποίο υλοποιείται από τον Διευθυντή, κ. Θεοδώρου Χρήστο και την Υποδιευθύντρια, κ. Μαντζουράνη Σταματία και με αφορμή την Θεματική εβδομάδα, επισκέφτηκε το σχολείο μας, την Τρίτη και Πέμπτη, 24 και 26/4/ 2018 αντίστοιχα, η κ. Γιώτα Γεωργοπούλου από το «Καλλίπολις», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας. Έλαβαν χώρα τέσσερις τρίωρες παρεμβάσεις όχι μόνο  στην ομάδα του συγκεκριμένου προγράμματος – η οποία αποτελείται αποκλειστικά από μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης – αλλά τμηματικά και σε όλη την Γ’ Γυμνασίου.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των νεαρών μαθητών όσον αφορά τη δύναμη της καλής και κακής επιρροής, τη πρόληψη των εξαρτήσεων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τις υγιείς σχέσεις μεταξύ των εφήβων.

Ευχαριστούμε πολύ την εμψυχώτρια κ. Γιώτα Γεωργοπούλου για τις καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεις της στους μαθητές μας!

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν εξάλλου να επισκεφτούν τη σελίδα του «Καλλίπολις» στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης στο http://kpachaia.gr/

Κοινωνικά Στερεότυπα

0

Κοινωνικά Στερεότυπα

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών οι μαθητές της Β’ Τάξης είχαν την ευκαιρία σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, να ενημερωθούν και να προβληματιστούν για το ρόλο των κοινωνικών στερεοτύπων, τις υγιείς και μη υγιείς σχέσεις και τη βία στις σχέσεις των εφήβων. Οι παρεμβάσεις  (διάλεξη και δραστηριότητες) των επισκεπτριών του Κέντρου, έγιναν σε κάθε ένα από τα τμήματα ξεχωριστά, όπου οι μαθητές δούλεψαν χωρισμένοι σε ομάδες.

Η παρέμβαση αυτή ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει αφορμή για ακόμα δημιουργικότερο  προβληματισμό και κατάρριψη στερεοτύπων από τη μαθητιώσα νεολαία μας και γι αυτό ευχαριστούμε πολύ το Συμβουλευτικό Κέντρο για τη δράση του στο σχολείο μας!

Διάλεξη για την Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια

0

Διάλεξη για την Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια

Στο σχολείο μας σήμερα, ημέρα Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, έγιναν δύο μονόωρες παρεμβάσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής-Οδικής  Ασφάλειας από τον Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας, κ. Νιάρο Σπυρίδωνα. Η  πρώτη έγινε για τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου από τις 9.00 έως τις 10.00 πμ και η δεύτερη για την Γ’ Γυμνασίου από τις 10 πμ έως τις 11.00 πμ.

Οι ενημερωτικές αυτές διαλέξεις βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι προβληματίστηκαν σοβαρά πάνω στις συνέπειες της μη τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η παρέμβαση αυτή έγινε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, με τους γενικότερους εκπαιδευτικούς σκοπούς που προτάσσει το σημερινό σχολείο: σχολείο ανοιχτό στη ζωή και την κοινωνία.

Ευχαριστούμε πραγματικά τον Αξιωματικό του τμήματος Τροχαίας, κ. Σπυρίδωνα Νιάρο τόσο για την επικοινωνιακή του δεξιότητα όσο και για το περιεχόμενο της διάλεξής του.

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

0

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η ομάδα του Προγράμματος Ψηφιακής Δημιουργίας του σχολείου μας με συντονιστή και εμπνευστή τον Διεθυντή, κ. Θεοδώρου Χρήστο, ΠΕ04, παρουσίασαν τη δημιουργία τους στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Πάτρας. Εκεί, υπό τη γενική επίβλεψη του σχολικού συμβούλου Πληροφορικής, κ. Μπίρμπα και παρουσία άλλων σχολείων είχαν την ευκαιρία να προβάλουν με ένα οκτάλεπτο βίντεο-καταγραφής της οθόνης, το blog που δημιούργησαν με τίτλο «like-dislike». Εδώ μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο like-dislike Blog Μαθητών Γυμνασίου Οβρυάς

Την εισήγηση και παρουσίαση ανέλαβαν εκεί εξ ολοκλήρου οι μαθητές: Σταύρος Καβαλιεράτος, Αναστασία Θεοδωροπούλου και Μαρία Ζαφειράκη. Δείτε την παρουσίαση εδώ από το 50ο λεπτό https://www.youtube.com/watch?v=QqUA72KlSyY

Σε ένα περίπου μήνα η ομάδα θα συμμετάσχει και στον ομώνυμο διαγωνισμό.

Τους ευχόμαστε τα καλύτερα! Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόκληση γα τα δημιουργικά μυαλά που τους αρέσει να προβληματίζονται και να δημιουργούν! Ακόμα μια φορά λοιπόν εύγε στον συντονιστή και στους μαθητές! Και εις ανώτερα!