Φιλία

0
49
Φιλία
Φιλία

Φιλία

Γράφει η Μαγδαληνή Τζουλουφή, μαθήτρια της Β΄τάξης

Φιλία. Ό, τι πιο πολύτιμο για τον άνθρωπο.

Η φιλία είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες αξίες στην ζωή ενός ανθρώπου. Υπάρχουν φιλίες ? οι λεγόμενες πραγματικές ? που μπορεί και να διαρκέσουν για πάντα.

Ο άνθρωπος χρειάζεται την αληθινή φιλία για πάμπολλους λόγους. Μια τέτοια σχέση μας «ανεβάζει» αναμφισβήτητα όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Τι πολυτιμότερο από το να έχεις κάποιον να μοιράζεται μαζί σου κοινά ενδιαφέροντα, ιδέες, αντιλήψεις εμπειρίες, βιώματα και συναισθήματα. Θα έχει τον/την φίλο/φίλη του με τον οποίο θα μπορεί να μοιραστεί τα μυστικά του, να βρει στήριξη και ενίσχυση έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του ευκολότερα.

Ωστόσο, διαπιστώνει κανείς…..

πως οι αληθινοί φίλοι αποτελούν σπάνιο είδος ή είδος προς εξαφάνιση: οι φιλίες έχουν λιγάκι «εμπορευματοποιηθεί», στηρίζονται κυρίως στο συμφέρον και στο κέρδος. Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το πώς θα κερδίσουν υλικά αγαθά και δεν νοιάζονται στο να επενδύσουν σε συναισθήματα.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως, πάντα, πριν βιαστούμε να θεωρήσουμε κάποιον φίλο μας θα πρέπει να σκεφτούμε αν, όντως, υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη και αμοιβαιότητα σε αυτήν την φιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ