ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ | ΒΙΝΤΕΟ

0
417

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  | ΒΙΝΤΕΟ

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφ? ενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφ? ετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο σχολείο μας αφιερώσαμε το τελευταίο δίωρο στην παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες με την προβολή της ταινίας «Lorenzo?s Oil».

Οι μαθητές, με αφορμή τις θυσίες των γονιών του μικρού Λορέντζο για να τον θεραπεύσουν, κλήθηκαν να προβληματιστούν πάνω στον τεράστιο αγώνα που δίνουν καθημερινά γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Κλήθηκαν εξάλλου να προβληματιστούν σε θέματα όπως το πόσο πλούσιοι και τυχεροί πρέπει να αισθάνονται χάρη στο πολύτιμο δώρο της υγείας καθώς επίσης και στα ανθρώπινα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Το σχολείο μας, ευαίσθητο στα θέματα διαφορετικότητας, προκηρύσσει εσωτερικό διαγωνισμό με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα σαν ανατροφοδότηση πάνω στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ατόμων.

Οι μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να προβληματιστούν περεταίρω πάνω στο θέμα μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μας γράφοντας ένα γράμμα σε όποιον επιθυμούν με θέμα «ΑΜΕΑ και Ανθρώπινα δικαιώματα» Θα δοθεί βραβείο ξεχωριστά για κάθε τάξη.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση αυτή, κ. Μαντζουράνη, κ. Παπασπύρου και κ. Μαράτου, θα ορίσουν και τη λήξη του διαγωνισμού, δεδομένου του όγκου εργασιών και των διαγωνισμάτων του τετραμήνου .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ