Παγκόσμια μέρα βιβλίου

0
90

Παγκόσμια μέρα βιβλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων που επηρέασαν ολόκληρες γενιές πεζογράφων και μάγεψαν γενιές αναγνωστών : ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Σε μια εποχή που το βιβλίο περισσότερο από ποτέ βάλλεται από τη σαγήνη του διαδικτύου οφείλουμε να τονίσουμε πως το διάβασμα αποτελεί μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου: το βιβλίο γίνεται το εργαλείο συνάντησης του αναγνώστη με το συγγραφέα. Και οι λάτρεις του βιβλίου ξέρουν πολύ καλά για τι μιλάμε.
Τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, στο σχολείο είχαν την ευκαιρία να έρχονται συχνά και στοχευμένα σε επαφή με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, χάρη στις τακτικές εκθέσεις  της εκπαιδευτικού κ. Παπασπύρου, υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης.

Καλό είναι να συνεχίζουν να διαβάζουν οι μαθητές μας λογοτεχνικά βιβλία αξιοποιώντας και τον ελεύθερο χρόνο τους με την παραμονή τους στο σπίτι.

Τώρα που είναι ίσως δύσκολο να έχουμε το βιβλίο, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Άκουσε ένα βιβλίο, όπου θα βρείτε αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία όχι να ξεφυλλίσετε αλλά να ακούσετε!

Η κ. Παπασπύρου δε, ως συνέχεια της προσπάθειάς της, έχει να προτείνει γι αυτή την εβδομάδα, το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη, Ένα παιδί από το πουθενά.Πατώντας στο σύνδεσμο θα βρείτε τις αρχικές σελίδες του βιβλίου σε pdf.

Σας ευχόμαστε καλές διαδρομές!

Η μόνη μάσκα προστασίας από την απαιδευσία, την ακρισία και την αμάθεια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ