Αγιασμός – Βιβλία

0
132

Αγιασμός – Βιβλία

Στην σκιά της πανδημίας έγινε φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, με μόνο μια αντιπροσωπεία μαθητών της Β’ τάξης και καθηγητών στον αύλειο χώρο κατά τις 11.30 το πρωί. Ο πατήρ Χαράλαμπος επισκέφτηκε στο τέλος όλες τις αίθουσες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγιασμός και για τους υπόλοιπους μαθητές που παρευρίσκονταν στα τμήματα τους..

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στις 8.15 με τους μαθητές να φορούν μάσκα κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο. Θα πρέπει να εξάρουμε αφενός τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών στις εισόδους προκειμένου να κατευθύνουν τους μαθητές κυρίως της Α’ σε προκαθορισμένα σημεία αφετέρου το τακτ και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους ελάχιστους ευτυχώς μαθητές που δεν φορούσαν μάσκα.

Το διδακτικό πρόγραμμα μέχρι την ώρα τέλεσης του αγιασμού περιελάμβανε επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας κατά του covid19 με τη βοήθεια του έντυπου ενημερωτικού οδηγού που εστάλη από το Υπουργείο, έμφαση στη σωστή χρήση μάσκας και τη χρησιμότητά της, διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες μαθητών σε προκαθορισμένες θέσεις και φυσικά διανομή των βιβλίων της νέας χρονιάς.

Η νέα κανονικότητα απαιτεί δύναμη σε πολλαπλά επίπεδα αλλά προπάντων θετική σκέψη και αισιοδοξία. Ευχόμαστε σε όλους Καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ