Παροιμιών θυμοσοφία- Πολιτιστικό πρόγραμμα

0
79
Καλό καλοκαίρι!
Καλό καλοκαίρι!

"Παροιμιών θυμοσοφία: Το δικό μας σπίτι προκοπή θα κάνει γιατί έχει Γιάννη”

Φέτος εκπονήθηκε στο σχολείο μας πολιτιστικό πρόγραμμα από την υποδιευθύντρια Φιλόλογο, κ. Σταματία Μαντζουράνη, η οποία έχει δημιουργήσει παράδοση τα τελευταία χρόνια στην υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και δη θεατρικών. Στο πλευρό της ήταν η έτερη υποδιευθύντρια μας, κ. Ελένη Ρίζου μαζί με τον Διευθυντή τπο σχολείου, κ. Χρήστο Θεοδώρου.

Η ομάδα αποτελούνταν από μαθητές του τμήματος Α2. Μέσα από τη διερεύνηση και μελέτη των ελληνικών παροιμιών, τα παιδιά έκαναν μια έρευνα πάνω στη χρήση και τη σημασία των παροιμιών, προέβησαν στη σύνταξη ερωτηματολογίου και αφού έκαναν την αποδελτίωση του κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Στο τέλος, μέσα από τη δημιουργική γραφή , κατέληξαν στη δημιουργία ενός μικρού θεατρικού δρώμενου με δική τους υπόθεση ενώ οι διάλογοι εμπεριείχαν εν πολλοίς παραδοσιακές ελληνικές παροιμίες!

Κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της απομακρυσμένης εκπαίδευσης μπόρεσαν να συντονιστούν και να συνεργαστούν και με ελάχιστες δια ζώσης συναντήσεις κατάφεραν να στήσουν, να σκηνοθετήσουν και να παίξουν το θεατρικό τους με επιτυχία!

Εύγε!! Συγχαρητήρια στους μαθητές, συγχαρητήρια στη συντονίστρια της ομάδας, συγχαρητήρια στην προσφορά των βοηθών της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ