Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Β2

0
368

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Β2

Με χαρά, κέφι και διάθεση δημιουργικότητας, οι μαθητές του τμήματος Β2, παρουσίασαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σ’ αυτό το μικρό θεατρικό δρώμενο, ενσαρκώνοντας όχι μόνο τους βασικούς ανθρώπινους ρόλους, αλλά ακόμα και τα άψυχα αντικείμενα.

Το παραμύθι αυτό είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την ψυχή τους και να αντιληφθούν οι μαθητές ότι η γιορτή των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο φώτα, λάμψη και διασκέδαση, αλλά εφαλτήριο για να αναπτυχθούν συναισθήματα όπως η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον φτωχό και ανήμπορο συνάνθρωπο, ο οποίος αυτές τις άγιες ημέρες, μπορεί να βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα, μακριά από τη ζεστασιά ενός σπιτιού και μιας οικογένειας ή να αναρωτηθούν για το νόημα της Γέννησης του Θεανθρώπου, ο οποίος ήλθε στον κόσμο για να δώσει την ελπίδα της σωτηρίας. Το δρώμενο υποστηρίχτηκε μουσικά από το τραγούδι ” Την πόρτα ανοίγω το βράδυ” σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.

Η κ. Μαντζουράνη ευχαριστεί θερμά το τμήμα Β1 που παρακολούθησε την παράσταση με τον δέοντα σεβασμό και προσήλωση.

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στην εκπαιδευτικό Σταματία Μαντζουράνη, η οποία με μια ακόμα πολιτιστική της δραστηριότητα προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει, καθοδηγήσει και κινητοποιήσει τους μαθητές της να βρουν το φως μέσα τους!

Ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και έμπνευση στην αγαπημένη φιλόλογό μας αλλά και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς από το δικό του μετερίζι ο καθένας να κάνουμε το καλύτερο για τους μαθητές μας!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ