Διδακτική επίσκεψη στα Καλάβρυτα

0
125

Διδακτική επίσκεψη στα Καλάβρυτα

Η διδακτική επίσκεψη στα Καλάβρυτα για τους μαθητές της Α’ Τάξης στις 6 Απριλίου 2017 περιλάμβανε περιήγηση στο μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου και το ιστορικό μουσείο της πόλης των Καλαβρύτων.

Το μάθημα αυτό δε θα το βρει κανείς στις σελίδες των διδακτικών βιβλίων της τάξης μα στο κεφάλαιο ζωής περί ρατσισμού. Ετσι, στο τέλος των ξεναγήσεων, μέσα στο χώρο του μουσείου, οι μαθητές εκλήθησαν να μιλήσουν για ό τι τους εντυπωσίασε ή τους συγκίνησε και να προβληματιστούν στο γιατί ένας χώρος μάθησης όπως το σχολείο και ένας ιερός τόπος περισυλλογής και αφιέρωσης στον Θεό όπως το Μοναστήρι έγιναν τόποι μαρτυρίου και οδύνης. Η κ. Παπασπύρου Ευσταθία, φιλόλογος, αρχηγός της επίσκεψης, ζήτησε από τα παιδιά να…

θυμηθούν και από τις εμπειρίες τους τι συμβαίνει όταν υπάρχει έλειψη ανοχής στο διαφορετικό και καταλήξαμε στην υπέρτατη αξία του σεβασμού του φυσικού δικαιώματος στη ζωή και της ισότητας,  και στην φράση : “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί”.

Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συμβολή τους ξεχωριστά τρία πρόσωπα : την εκπαιδευτικό κ. Ασημίνα Σελιμά για την αρχική ιδέα όσον αφορά την στοχοθεσία της επίσκεψης, τον νεαρό μοναχό της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, τον ξεναγό του μουσείου που βοήθησε στην πρώτη ομάδα μαθητών και τον κ. Θεοδόση, μέλος του Δημοτικού Μουσείου του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος, ο οποίος ενημέρωσε την δεύτερη ομάδα μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ