Πρόσκληση σε ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ

0
217

Πρόσκληση σε ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ

Όσοι από τους γονείς μαθητών της Γ Γυμνασίου ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα ΕΠΑΛ και τα προγράμματα σπουδών τους, μπορούν να  ακολουθήσουν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Επίσης ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για την προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών Γ’ Γυμνασίου

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και των κηδεμόνων τους, ενόψει των επικείμενων ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-21 και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των Γυμνασίων, προγραμματίζει τη διοργάνωση τριών τηλεπαρουσιάσεων (εξ αποστάσεως ενημέρωση) για τους μαθητές και τους Γονείς/Κηδεμόνες, προκειμένου να ενημερωθούν για τη φοίτηση των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικοί, στελέχη των Εργαστηριακών Κέντρων Αχαΐας θα ενημερώσουν για:

  • Τη διαδικασία και το αντικείμενο της φοίτησης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (Λειτουργούντες Τομείς/Ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια – ΕΠΑ.Λ.- Αχαΐας, προγράμματα σπουδών, θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ)
  • Τις προοπτικές των αποφοίτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Πτυχίο και Απολυτήριο Λυκείου, επαγγελματικά δικαιώματα, ένταξη στην αγορά εργασίας – Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας)

Πιστεύουμε ότι η ανωτέρω ενημέρωση θα σας παρέχει τις πληροφορίες που  είναι δυνατόν να υποστηρίξουν αποφάσεις σχετικές με την επιλογή του τύπου Λυκείου για τη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών/μαθητριών. Η ενημέρωση θα διαρκεί περίπου μία ώρα και θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι ημερομηνίες και οι ώρες των τηλεπαρουσιάσεων είναι:

Τρίτη 9/6/2020 18.00-19.00
Τετάρτη 10/6/2020 18.00-19.00
Πέμπτη 11/6/2020 18.00-19.00

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ανωτέρω διαδικασία, δηλώνοντας συμμετοχή σε μια ή περισσότερες από τις τρείς ανωτέρω ημέρες, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στο σύνδεσμο : https://forms.gle/EfrfokqHtfnB15yP9

Μετά τη συγκέντρωση των δηλώσεων, θα αποσταλεί στο e-mail που έχετε δηλώσει στην ανωτέρω φόρμα, η ημερομηνία, η ώρα και ο σύνδεσμος της τηλεπαρουσίασης στην οποία θα συμμετάσχετε .

Ενημερωτικό υλικό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αχαΐας στους συνδέσμους:

https://tinyurl.com/y934ft8s

και

http://www.dide.ach.sch.gr/images/2019-20/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB/EPAL.pdf

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε τη συμμετοχή σας.

Με τιμή

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Γεώργιος Αφράτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ